Cordon bleu bez smažení, pečený v troubě

Bez zbytečného oleje, zapečené v troubě. Vynikající pochoutka jako hlavní jídlo. Někdo si neumí představit zdravější variantu kuřecích závitků nebo kuřecích řízků. Musím vám říct, že i já jsem si myslela, že chuťově to vůbec nebude ono, ale odkdy jsem vyzkoušela zapékání v troubě, již nevysmážam. Chuťově jsou téměř totožné s usmaženými na oleji v pánvi a jsou mnohem zdravější. K tomu bramborový nebo zeleninový salát, případně kousek chleba a hlavní oběd jako vyšitý. Autor: Triniti

Přidal:Triniti, 11.10.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Cordon bleu bez smažení, pečený v troubě

Suroviny

Budeme potřebovat:
4 kskuřecí prsa
1 lžičkačesnekový prášek
1/2 lžičkypepř
1 lžičkasůl
1 lžičkasušená petrželka
5 lžichořčice
8 plátkůšunka
8 plátkůsýr
2 ksvejce
1/4 šálkumléko
1,5 šálkustrouhanka
4 lžíceolej

Postup přípravy

  1. Kuřecí prsa očistíme a umyjeme. Překrojíme je na polovinu tak, abychom dostali 8-9 kousků (závisí to na tloušťce a velikosti jednotlivých kuřecích prsou).
  2. Vyklepeme na tenký plátek, který osolíme, opepříme, posypeme česnekovým práškem, sušenou petrželkou.
  3. Každý plátek potřeme hořčicí, položíme plátek šunky, sýra a srolujeme.
  4. Obalíme v rozšlehaném vajíčku s mlékem a ve strouhance.
  5. Připravíme si plech na pečení, který vysteleme alobalem a potřeme olejem. Položíme rolky a dáme zapéct do trouby. Pečeme při teplotě 210 stupňů cca 35 minut. Dobrou chuť!