Cordon bleu trochu jinak

Určitě všichni znáte klasický cordon bleu - kuřecí prsa, šunka, sýr, obalené v trojobalu a vysmažené na oleji. Připravte si toto chutné jídlo trochu jinak.

Přidal:admin, 7.9.2016
Kategorie: Hlavní jídla
Cordon bleu trochu jinak

Suroviny

vepřová krkovice
uzená šunka
tvrdý sýr
sůl, pepř
vegeta
Trojobal:
vajíčka
hladká mouka
strouhanka
Dále budeme potřebovat:
300 mlzakysaná smetana
2 ksvejce
100 mlbílé suché víno
špetka soli

Postup přípravy

  1. Tvrdý sýr nakrájíme na plátky a připravíme všechny ostatní suroviny na přípravu jídla.
  2. Maso naklepeme na tenké plátky, které osolíme a opepříme, jemně posypeme vegetou.
  3. Na každý plátek masa uložíme uzenou šunku, plátek sýra a maso přeložíme na polovinu - uděláme závitek. Můžete si pomoci párátkem, potravnárskou nití.
  4. Takto zabalené závitky obalíme v klasickém trojobalu - hladká mouka, rozšlehané vajíčko a strouhanka.
  5. Smažíme na rozpáleném oleji v hlubší pánvi z obou stran dozlatova.
  6. Vysmažené závitky přendáme do zapékací mísy a zalijeme je připravenou zálivkou.
  7. V malé misce smícháme vajíčka se zakysanou smetanou, přidáme špetku soli a zalijeme to vínem. Promícháme a hotovo.
  8. Zalité maso dáme péct do předem vyhřáté trouby a pečeme při teplotě 180 stupňů dozlatova.