Créme brüleé

Créme brüleé s jahodami. Autor: Romča

Přidal:Romča Važa, 27.5.2015
Kategorie: Koláče, cukroví, Chuťovky
Créme brüleé

Suroviny

Budeme potřebovat:
600 mlsmetany ke šlehání
1 ksvanilkový lusk
6 ksžloutků
150 gcukru
podle potřebyhnědá cukr na posyp

Postup přípravy

  1. Vanilkový lusk rozřízneme a vnitřek vaškrábneme nožem , dáme do smetany a svaříme. Lusk bez semínek necháme také vyvařit ve smetaně a pak ho vyjmeme. Smetanu vaříme krátce a mírně, nesmí bublat. Necháme vychladnout a pak přidáme ušlehané žloutky s cukrem.
  2. Vše smícháme a dáme do malých zapékacích mističek, postavíme do pekáčku s vodou . Troubu nastavíme na 100 stupňů a nahřejeme, pak vložíme pekáček a pečeme hodinu.
  3. Necháme vychladnout , dáme přes noc do ledničky a před podáváním posypeme hnědým cukrem a zkaramelizujeme flambovací pistolí.