NejRecept.cz Sladká jídla Buchty Cuketová buchta s domácím višňovým džemem, zakysanou smetanou a nastrouhanými ledovými kaštany
Cuketová buchta s domácím višňovým džemem, zakysanou smetanou a nastrouhanými ledovými kaštany
Recept Cuketová buchta s domácím višňovým džemem, zakysanou smetanou a nastrouhanými ledovými kaštany
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
rebeka    ·   17.7.2018

Cuketová buchta s domácím višňovým džemem, zakysanou smetanou a nastrouhanými ledovými kaštany

Cuketu víte využít i při sladkých koláčech. Je velmi populární cuketový perník, který máte v oblibě určitě i vy, ale tentokrát vyzkoušejte cuketové řezy se zakysanou smetanou a domácím džemem. Vrch jsem posypala ještě strouhanou čokoládou - ledové kaštany. Pochutnal si každý, koho jsem nabídla a dokonce ani neuhodli, z čehož je těsto :) Autor: Naďa I. (Rebeka)

10 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
3 ks
vejce
300 g
pískového cukru
1 lžíce
oleje
400 g
najemno nastrouhané cukety
350 g
polohrubé mouky
1 bal.
prášek do pečiva
sklenka
višňová marmeláda
2 bal.
zakysané smetany
1 bal.
vanilkový cukr
2 tyčinky
Ledové kaštany
Postup receptu
Vytisknout
  1. Připravíme si plech, který vymažeme tukem a vysypeme moukou.
  2. Vajíčka vyšleháme s cukrem a olejem do pěny, přidáme nastrouhanou cuketu a mouku smíchanou s práškem do pečiva.
  3. Připravené těsto nalijeme na plech a dáme upéct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 180 stupňů asi 20 minut.
  4. Vychladlé těsto potřeme marmeládou a na vrch navrstvíme zakysanou smetanu, do které jsme přidali vanilkový cukr.
  5. Nezapomeňte vrch posypat strouhanou čokoládou Ledové kaštany.

Můj blog: Vaření s Tomem

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář