Cuketové briošky se šunkou a sýrem

Slané pečivo plněné cuketou, šunkou a sýrem. Z plechu zmizí do 10 minut. Namísto kynutého těsta můžete použít i listové.

Přidal:admin, 24.7.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Cuketové briošky se šunkou a sýrem

Suroviny

Těsto:
500 gpolohrubá mouka
100 mlolivový olej
250 mlmléko
2 lžícecukr
2 lžícesůl
1 bal.sušené droždí
Nádivka:
400 gcuketa
2 lžíceolivový olej
150 gšunka
2 lžícestrouhaný parmazán
2 ksvejce
200 gmozzarella
špetkasůl
Na potření:
1 ksžloutek

Postup přípravy

  1. 100 ml mléka ohřejeme, přidáme cukr a droždí. Mícháme, dokud se cukr nerozpustí a necháme chvíli odstát (cca 15 minut).
  2. Mouku prosejeme, přidáme olivový olej, zbylé mléko, sůl a připravený kvásek. Zpracujeme hladké těsto, které zakryjeme utěrkou a necháme kynout na teplém místě 1 hodinu.
  3. Zatímco těsto kyne, připravíme cuketu. Důkladně ji omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Na rozpáleném olivovém oleji lehce orestujeme, osolíme a odstavíme. Necháme vychladnout.
  4. Vykynuté těsto rozdělíme na 2 části a každou část rozválíme do velkého tenkého obdélníku (25 x 30 cm). Těsto potřeme rozšlehaným vajíčkem, do kterého jsme přidali strouhaný parmezán, poklademe cuketu, mozzarellu, šunku, (můžeme osolit) a srolujeme.
  5. Z role nakrájíme kousky široké cca 4 cm a poklademe je na vymazaný vyšší plech na pečení. Každý druhý plátek položím tak, aby bylo vidět nádivku. Zakryjeme utěrkou a necháme kynout ještě půl hodinu.
  6. Troubu předehřejeme na 200 stupňů a těsně před pečením vrch potřeme rozšlehaným žloutkem. Můžeme posypat různými semínky. Pečeme cca 40 minut. Podáváme teplé nebo studené.

Zdroj: Coolinarika