Cuketové halušky s brynzou, česnekem a koprem

Jedna z mnoha variací na mé oblíbené cuketové noky, tentokrát s brynzou, česnekem a koprem. Je to můj vlastní recept, určitě doporučuji vyzkoušet alespoň jednou. Autor: Janaha

Přidal:Janaha, 22.8.2016
Kategorie: Hlavní jídla
Cuketové halušky s brynzou, česnekem a koprem

Suroviny

Noky (halušky):
1 ksvětší cuketa
1 ksvejce
špetkasoli
polohrubá mouka podle potřeby
Brynzová omáčka:
250 govčí brynza
1 lžícenajemno nasekaný čerstvý mladý kopr
1 - 2 stroužkyčesnek
zakysaná smetana podle potřeby

Postup přípravy

  1. Cuketu očistíme (rozkrojíme, vydlabeme měkký vnitřek a oloupeme) a nastrouháme na jemno. Přidáme vajíčko, sůl a tolik mouky, aby vzniklo přiměřeně husté "haluškové" těsto.
  2. Těsto protlačíme přes sítko na halušky do vařící vody a když vyplavou navrch, krátce (minutku) je ještě povaříme.
  3. Uvařené halušky slijeme, jemně pokapeme máslem nebo olejem a ještě teplé servírovujeme s brynzovou omáčkou.
  4. Brynzová omáčka: Do brynzy jsem protlačila 1 - 2 stroužky česneku a přidala lžíci na jemno nasekaného mladého kopru (podle chuti i více).
  5. Pak jsem ještě přidala trochu husté zakysané smetany na zředění (podle potřeby) a vše jsem spolu promíchala.

* Poznámka: Kdo chce a má chuť, může si na halušky dát i trochu opražené slaniny. Pokud nemáte rádi kopr, můžete ho vynechat a budete mít jen cuketové halušky s brynzou provoněné česnekem. Výborná je na tyto halušky např. i kombinace brynzy s pažitkou, bez česneku.

Můj blog: Recepty z mojej kuchyne