Cuketové hranolky s parmazánem

Místo klasických smažených bramborových hranolků si připravte zdravější variantu - cuketa nakrájená na hranolky, posypaná parmezánem a dokonce bez smažení.

Přidal:admin, 24.7.2015
Kategorie: Chuťovky
Cuketové hranolky s parmazánem

Suroviny

Budeme potřebovat:
4 ksmenší cukety
1/2 šálkustrouhaný parmezán
1/2 lžičkysušený tymián
1/2 lžičkysušené oregano
1/2 lžičkysušená bazalka
1/4 lžičkyčesnekový prášek
2 lžíceolivový olej
2 lžícečerstvá nasekaná petrželka
pepř
sůl

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejeme na 180 stupňů a připravíme si plech na pečení, který vyložíme pečícím papírem.
  2. V malé misce smícháme parmazán, tymián, oregano, bazalku, česnek, sůl a pepř.
  3. Cuketu omyjeme a nakrájíme na hranolky. V misce ji smícháme s olivovým olejem a poklademe ji na plech.
  4. Posypeme parmezánovou směsí a pečeme v předem vyhřáté troubě cca 15 minut. Následně teplotu zvýšíme na nejvyšší stupeň a zapečeme 2-3 minutky, abychom dostali křupavou krustu. Podáváme ihned posypané čerstvou petrželkou. Dobrou chuť!

Zdroj: Damndelicious