Cuketové karbanátky

Namísto kukuřičné mouky klidně můžete použít bílou mouku polohrubou. Pokud jste nevyždímali cuketu správně, budete muset přidat více mouky, aby se během pečení cuketové karbanátky nerozpadly.

Přidal:admin, 4.9.2016
Kategorie: Hlavní jídla
Cuketové karbanátky

Suroviny

1 kscuketa
4 PLkukuřičná mouka
1 ksvejce
1 bal.prášek do pečiva
1/2 lžičkysůl
1/4 lžičkypepř
olej na smažení

Postup přípravy

  1. Cuketu omyjeme, konce odřízneme a nastrouháme ji na hrubém struhadle. Osolíme a opepříme.
  2. V druhé misce smícháme vajíčka, kukuřičnou mouku, prášek do pečiva a nakonec přidáme cuketu, kterou v rukou stlačíme, abychom se zbavili vody, kterou pustila.
  3. Promícháme a z těsta vytvarujeme karbanátky, které smažíme na rozpáleném oleji dozlatova z obou stran.
  4. Vysmažené ukládáme na papírový ubrousek, abychom se zbavili přebytečného oleje a podáváme s klasickou bramborovou kaší nebo zeleninovým salátem.

Zdroj: coolinarika