Cuketové lívance plněné smetanovou nádivkou

Sice smažené, ale o to chutnější. Jednou za čas si přece třeba dopřát. Slepené nádivkou ze zakysané smetany a jarní cibulky.

Přidal:admin, 29.9.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Cuketové lívance plněné smetanovou nádivkou

Suroviny

Budeme potřebovat:
1 kscuketa
1 ksmrkev
1 kscibule
2 ksvejce
hladká mouka dle potřeby
sůl, pepř
olej na smažení
Nádivka:
1 kelímekzakysaná smetana
1/2 svazkujarní cibulka
1 stroužekčesnek
podle chuti tvrdý sýr

Postup přípravy

  1. Cuketu nastrouháme na jemném struhadle a osolíme. Necháme chvíli odstát, aby cuketa pustila vodu. Pak ji v rukou stlačujeme, abychom se zbavli přebytečné vody a uložíme ji do druhé misky. Přidáme nastrouhanou mrkev, cibuli a promícháme. Okořeníme podle chuti, přidáme vajíčka a mouku podle potřeby, abychom vytvořili hustší těstíčko.
  2. Na rozpáleném oleji na pánvi smažíme do zlata z obou stran. Po vysmažení je ukládáme na papírový ubrousek, abychom se zbavili přebytečného oleje.
  3. Zakysanou smetanu smícháme s prolisovaným česnekem a na jemno nakrájenou jarní cibulkou. Můžeme přidat i strouhaný tvrdý sýr, ale nemusíme - to už každý podle vlastní chuti. Promícháme a potřeme jeden kousek placky, zalepíme druhou plackou a podáváme.

Zdroj: Vk