NejRecept.cz Těstoviny Gnocchi Cuketové noky jako příloha nebo hlavní jídlo
Cuketové noky jako příloha nebo hlavní jídlo
Recept Cuketové noky jako příloha nebo hlavní jídlo
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
rebeka    ·   25.9.2015

Cuketové noky jako příloha nebo hlavní jídlo

Ještě máte v lednici cuketu? Vyzkoušejte si připravit fantasické noky ať už do polévky nebo jako hlavní jídlo se slaninou a osmaženou cibulkou nebo jako přílohu ke omáčce.

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Suroviny:

1 sáček
bramborového těsta v prášku (sypký polotovar)
cca 400 g
mladá cuketa
2 ks
celá vejce
1/2 sáčku
kypřícího prášku do pečiva
sůl
hrubá mouka dle potřeby
Postup receptu
Vytisknout
  1. Cuketu i se slupkou (pokud je cuketa mladá) si nastrouháme na slzičkovém struhadle, přidáme vejce, kypřící prášek, osolíme a promícháme.
  2. Přidáme bramborové těsto z pytlíku, opět promícháme a podle potřeby přidáme mouku. Těsto nesmí být příliš řídké. Konzistence musí být taková, aby se lžící daly vykrajovat noky.
  3. Do vroucí, osolené vody hážeme noky velikosti ... no, něco mezi pinpongovým a golfovým míčkem.. nebo jak chcete.
  4. Až vyplavou na hladinu, vaříme ještě dalších 7 minut.
    Vybereme děrovanou lžící a pomašlujeme rozpuštěným sádlem.
  5. Podáváme jako přílohu k omáčce, zelí, nebo samostatně s vyškvařenou slaninkou a osmaženou cibulkou a třeba zeleninovým salátem.

Děkujeme za povolení ke sdílení receptu od skvělé
kuchařky - Naďa Indruchová

Zdroj: Vaření s Tomem

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář