NejRecept.cz Část dne Oběd Cuketové placky se sýrem a česnekem
Cuketové placky se sýrem a česnekem
Recept Cuketové placky se sýrem a česnekem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Triniti Triniti    ·   17.8.2016

Cuketové placky se sýrem a česnekem

Bramborové placky zná snad každý. Připravte si je z cukety, která je právě teď v sezóně. Samozřejmě placky můžete zvolit i jako přílohu. Obvykle je dělávám ke guláši, celkem mi to jde k sobě. Co říkáte? Pokud však placky zvolíte jako hlavní jídlo, doporučuji s kopečkem zakysané smetany nebo se sklenicí mléka. Autor: Triniti

20 min
Čas přípravy
15 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
1 ks
středně velká cuketa
1 ks
vejce
50 g
nastrouhaný sýr
1 lžíce
hladká mouka
3 stroužky
česnek
podle chuti sůl a pepř
pažitka nebo jarní cibulka
Postup receptu
Vytisknout
  1. Cuketu očistíme (pokud máte rádi i slupku, klidně ji jen pořádně umyjte) a nastrouháme na jemném struhadle.
  2. V misce ji smícháme s moukou, vejcem a nastrouhaným tvrdým sýrem (můžete použít eidam, čedar, parmezán, nivu, co máte rádi).
  3. Osolíme a opepříme podle chuti, přidáme nasekanou pažitku nebo jarní cibulku, prolisovaný česnek a pořádně promícháme.
  4. Na pánvi rozpálíme rostlinný olej a lžící vrstvíme malé placky, které smažíme z obou stran dozlatova.
  5. Vysmažené ukládáme na papírový ubrousek, abychom se zbavili přebytečného oleje a podáváme s kopečkem zakysané smetany.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář