Cuketové ravioly s ricottou bez výčitek!

Chutné cuketové ravioly. Uvnitř nádivka z ricotty, česneku a strouhaného parmazánu. Mňamka!

Přidal:admin, 19.8.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Cuketové ravioly s ricottou bez výčitek!

Suroviny

Budeme potřebovat:
250 gricotta
4 stroužkyčesnek
1/4 šálkučerstvá bazalka
1 šáleknastrouhaný parmazán
3 ksstředně velká cuketa
podle chuti rozmarýn

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejeme na 180 stupňů a připravíme si plech na pečení, který vyložíme papírem nebo jemně vymažeme olejem.
  2. Cuketu nakrájíme škrabkou na brambory na tenké plátky, které na plechu uložíme do tvaru kříže (jeden přes druhý).
  3. V misce smícháme ricottu, prolisovaný česnek, nastrouhaný parmezán, čerstvou bazalku, kterou jsme nasekali na drobno, jemně nasekaný rozmarýn (nemusí být), osolíme, opepříme podle chuti.
  4. Do středu uložíme kuličku sýrové hmoty a zatočíme. Pečeme cca 20 minut.
  5. Podáváme s rajčatovou omáčkou a strouhaným sýrem. Dobrou chuť!

Zdroj: Sumptuousspoonfuls