Cuketový bochník se šunkou a sýrem

Jednoduchá roláda z cukety. Naplníme šunkou, sýrem nebo můžeme použít libovolné suroviny - rajče, kukuřici, žampiony, ...

Přidal:admin, 3.8.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Cuketový bochník se šunkou a sýrem

Suroviny

Budeme potřebovat:
2 ksstředně velká cuketa
4 plátkyšunka
4 plátkysýr
1 bal.mozzarella
2 lžícehladká mouka
1 ksvejce
4-5 lžicmléko

Postup přípravy

  1. Mouku, vajíčko, mléko vyšleháme vidličkou - dostaneme husté těsto jako na lívance, které osolíme a opepříme podle chuti.
  2. Cuketu omyjeme a nakrájíme ji na tenké plátky. Každý plátek obalíme v připraveném těstíčku a na rozpáleném oleji na pánvi osmažíme z obou stran do zlata. Vysmažené cukety ukládáme na papírový ubrousek, abychom se zbavili přebytečného oleje.
  3. Připravíme si větší kousek alobalu, poklademe cuketky, na cuketu umístíme plátky šunky, sýra, nastrouhanou mozzarelu a pomocí alobalu cuketu srolujeme. Kraje alobalu důkladně uzavřeme, vložíme do pekáče a dáme péct.
  4. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů cca 20 minut. Dobrou chuť!

Zdroj: Coolinarika