NejRecept.cz Dezerty Moučníky Cuketový moučník na způsob sachera
Cuketový moučník na způsob sachera
Recept Cuketový moučník na způsob sachera
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
rebeka    ·   21.8.2017

Cuketový moučník na způsob sachera

Opravdu poslední recept z cukety. Naposledy jsem dělala jednoduchý koláček z červené řepy, dnes jsem dělala z cukety. Je výborný. Je i šťavnatý, i sladký, oříšky pod zuby krásně křupou a ta jemná čokoládová poleva, která se při krájení vůbec neláme. Neskutečné něco, co dokážete připravit z cukety. Je to zelenina i naslano i nasladko. Autor: Naďa I. /rebeka/

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

350 g
špaldové jemně mleté celozrnné mouky
1 bal.
kypřící prášek do pečiva
170 ml
oleje
250 g
třtinového cukru
3 ks
vejce
špetka
soli
50 g
kakaa
500 g
cukety (netto)
150 g
ořechů (vlašské, lískové...) nahrubo nasekaných
2 lžičky
skořice

Dále budeme potřebovat:

200 g
řidší meruňkové marmelády
300 g
hořké čokolády (nebo čokošku na vaření)
200 ml
33% smetany ke šlehání
Postup receptu
Vytisknout
  1. Cuketu oloupeme, najemno nastrouháme a zlehka vymačkáme. Do mísy k cuketě přidáme ostatní suroviny a vše důkladně promícháme. Stěrkou vyrovnáme do plechu (klasický nízký) vystlaného papírem na pečení a troubě na 180 st. pečeme cca 30 až 40 minut.
  2. Pro jistotu použijeme špejli. Je-li po vytažení z těsta suchá, máme hotovo. Na mřížce necháme vychladnout.
  3. Vlažný korpus potřeme marmeládou.
  4. Ve vodní lázni rozpustíme nalámanou čokoládu a smetanu a mícháme, dokud se nám všechna čokoláda nerozpustí.
  5. Touto pak přelejem moučník a necháme ztuhnout.

Můj blog: Vaření s Tomem

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář