Datlový koláček bez cukru a mouky

Bez cukru a bez mouky. Datlový koláček, který můžete na talíři ozdobit zakysanou smetanou. Autor: Jasmina Ben

Datlový koláček bez cukru a mouky

Suroviny

Těsto:
4 ksvejce
250 gtvarohu /vaničkový/
špetkasoli /do bilku/
2 lžičkystévie
10 ksdatlí
1/2 lžičkykypříciho prášku

Postup přípravy

  1. Vyšlehala jsem pevný sníh z bílků. Žloutky jsem smíchala se stévii a s tvarohem, přidala jsem půl lžičky kypřícího prášku. Bílek a směs s tvarohem jsem opatrně promíchala a nalila do formiček na pečení (ty jsem vymazala kokosovým olejem).
  2. Nakrájela jsem datle na kousky a dala je na těsto. Pekla jsem na 160°C asi 40 minut. Z tohoto množství jsem měla 4 větší kousky.
  3. Po vychladnutí můžete ozdobit zakysanou smetanou a datlemi. Přeji dobrou chuť.