NejRecept.cz Národní kuchyně Italská kuchyně Domácí anglické rohlíky se sýrem
Domácí anglické rohlíky se sýrem
Recept Domácí anglické rohlíky se sýrem
Mineralka Mineralka    ·   4.7.2016

Domácí anglické rohlíky se sýrem

Doma je děti milují. Po upečení nestihnou ani vychladnout a zůstane prázdný pekáček. Autor: Mineralka

Sdílet na Facebooku
Suroviny
400 g
hladká mouka
15 g
droždí
1 lžičku
kr. cukr
2 lžičky
sůl
3 PL
olej
podle potřeby
voda
slanina
sýr
kečup
pizza koření
Postup receptu
Vytisknout
  1. Připravíme klasické kynuté těsto. Nejdříve si připravíme kvásek z teplé vody, cukru a droždí.
  2. Ostatní suroviny smícháme v misce, přidáme kvásek a zpracujeme hladké těsto, které necháme kynout na teplém místě. Vody přidáváme tolik, aby se těsto nelepilo na ruku ani na stěnu misky při zpracovávání.
  3. Po vykynutí těsto rozdělíme na 8 stejných částí. Každou část rozválíme na tenký plátek, který srolujeme do tvaru rohlíku. Přendáme na plech, který jsme potřeli olejem.
  4. Necháme 10 minut kynout. Po vykynutí je ostrým nožem rozkrojíme (přes střed). Potřeme kečupem, posypeme kořením, položíme plátek slaniny a posypeme strouhaným sýrem.
  5. Pečeme na 180 stupňů cca 20 minut.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář