NejRecept.cz Pečivo Veky a bagety Domácí bagety
Domácí bagety
Recept Domácí bagety
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
bona24    ·   19.4.2016

Domácí bagety

Domácí bagety. Autor: Bona

Suroviny

Těsto:

250 ml
mléka
30 g
ozpuštěné hery, másla, stelly a pod
250 g
polohrubé mouky
250 g
hladké mouky
2 lžičky
soli
1 lžička
cukru
1/2 kostky
droždí
Postup receptu
Vytisknout
  1. Klasicky kynuté těsto následně udělat bagetky, naříznout na povrchu. Nechat na plechu vykynout cca 30-45 min potřeme osoleným mlékem, pečeme v předehráté troubě na 180 stupňů do růžova (pro lepčí kůrku je dobré dát na dno trouby misku s vodou, výsledek je fakt lepší).
  2. Pokud máte rádi celozrné pečivo můžete samozřejmě část mouky nahradit celozrnou, grahamovou, špaldovou podle chuti semínka záleži na každého chuti.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář