Domácí bagety

Domácí bagety. Autor: Bona

Přidal:bona24, 19.4.2016
Kategorie: Pečivo
Domácí bagety

Suroviny

Těsto:
250 mlmléka
30 gozpuštěné hery, másla, stelly a pod
250 gpolohrubé mouky
250 ghladké mouky
2 lžičkysoli
1 lžičkacukru
1/2 kostkydroždí

Postup přípravy

  1. Klasicky kynuté těsto následně udělat bagetky, naříznout na povrchu. Nechat na plechu vykynout cca 30-45 min potřeme osoleným mlékem, pečeme v předehráté troubě na 180 stupňů do růžova (pro lepčí kůrku je dobré dát na dno trouby misku s vodou, výsledek je fakt lepší).
  2. Pokud máte rádi celozrné pečivo můžete samozřejmě část mouky nahradit celozrnou, grahamovou, špaldovou podle chuti semínka záleži na každého chuti.