Domácí bazalkové máslo

Naše oblíbené ochucené máslo ... rychlé, jednoduché a chutné. Autor: janaha

Přidal:Janaha, 30.6.2016
Kategorie: Chuťovky
Domácí bazalkové máslo

Suroviny

125 gmáslo
1 hrstbazalkové listy
špetkasůl
stroužekčesnek

Postup přípravy

  1. Postup je zcela jednoduchý. Máslo vyberu z chladničky a nechám ho trochu změknout.
  2. Bazalkové listy umyju a jemně osuším. Všechny suroviny spolu rozmixujem ponorným mixérem a hotovo.
  3. V chladničce vydrží několik dní. Česnek můžete vynechat, já dávám protože nám tam chutná.
  4. Bazalky můžete dát i více, i méně - podle chuti. Pokud máte i fialovou bazalku, zkuste ji smíchat s obyčejnou zelenou, máslo bude mít pěknou sytou barvu. No a když dáte pouze tmavou bazalku, máslo bude mít zajímavou růžovo-fialovou barvu :)

Můj blog: Recepty z mojej kuchyne