NejRecept.cz Zavařeniny Džemy a marmelády Borůvková Domácí borůvkový džem
Domácí borůvkový džem
Recept Domácí borůvkový džem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Triniti Triniti    ·   19.7.2015

Domácí borůvkový džem

Z 1 kg borůvek a 500 g kr. cukru připravíte chutný borůvkový džem. Samozřejmě cukru můžete ubrat, já měla pravé lesní borůvky, které byly velmi kyselé. Pokud máte ze své zahrady ty šlechtěné velké, tak ty budou určitě sladší. Určitě zkuste, pouze ovoce a cukr, stará klasická metoda vaření džemíku. Autor: Triniti

10 min
Čas přípravy
90 min
Čas vaření
Suroviny
1 kg
borůvky
500 g
kr. cukr
Postup receptu
Vytisknout
  1. Borůvky omyjeme a vložíme je do hrnce. Zasypeme kr. cukrem a necháme odstát 3 - 4 hodiny.
  2. Borůvky pustí šťávu. Hrnec položíme na sporák a přivedeme do varu. Vaříme asi 30 minut, mícháme a odstavíme. Odstraníme pěnu a navrstvíme do připravených sklenic. Pokud je potřeba, vařte déle, do požadované konzistence džemu.
  3. Sklenice důkladně uzavřeme a otočíme vzhůru nohama. Necháme zcela vychladnout.
  4. Skladujeme na tmavém a chladném místě.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář