Domácí brynzové halušky se slaninou

Máte rádi slovenské halušky s brynzou a slaninou? Autor: Kvietok

Přidal:Kvietok278, 26.10.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Domácí brynzové halušky se slaninou

Suroviny

Budeme potřebovat:
700 gbrambory
500 ghladká mouka
250 gbrynza
cibule
máslo
slanina

Postup přípravy

  1. Brambory očistíme a omyjeme. Na jemném struhadle je nastrouháme, přidáme hladkou mouku a vymícháme husté těsto.
  2. Do hrnce dáme vodu, necháme ji sevřít a pomocí sítka s větším dírkami "házíme" halušky. Necháme je vařit 10-15 minut. Pak je vyjmeme a jednou propláchneme v horké vodě.
  3. Máslo rozpustíme v menším hrnci. Na pánvi orestujeme na menší kousky nakrájenou slaninu a cibuli.
  4. Do misky dáme halušky, přidáme brynzu a důkladně promícháme. Tradičně se přidává i zakysaná smetana, no já smetanu nedávám, máme rádi více brynzové než smetanové. Polijeme rozpuštěným máslem a na vrch dám slaninu. Dobrou chuť!