Domácí celozrnné bagety bez kvásku nebo droždí

Vynikající bagety i bez přidání droždí nebo kvásku.

Přidal:admin, 10.4.2016
Kategorie: Pečivo
Domácí celozrnné bagety bez kvásku nebo droždí

Suroviny

200 gcelozrnná mouka
200 gžitná mouka
2 lžícemletý len nebo sezam nebo slunečnice
1 lžičkasůl
1 lžičkasoda bikarbona
300 gbílý jogurt
2 lžíceolivový olej

Postup přípravy

  1. V misce smícháme všechny suché suroviny - celozrnnou mouku, žitnou mouku, sodu, mletý len nebo sezam nebo slunečnici, sůl a přidáme jogurt.
  2. Důkladně mixérem (použijeme hnetící háky) zpracujeme do jednotné hmoty.
  3. Těsto rozdělíme na polovinu, potřeme ho olivovým olejem a uložíme do dvou forem na bagety (nebo klasicky uložíme na plech, který jsme vyložili pečícím papírem).
  4. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 200 stupňů cca půl hodinu (záleží na velikosti baget, proto sledujeme).
  5. Upečené bagety zabalíme do bavlněné utěrky a necháme vychladnout.

Zdroj: Coolinarika