NejRecept.cz Pečivo Chléb Domácí chléb jako peříčko
Domácí chléb jako peříčko
Recept Domácí chléb jako peříčko
Triniti Triniti    ·   26.3.2016

Domácí chléb jako peříčko

Křupavá kůrka, uvnitř měkoučká pavučinka. Vůně domácího pečiva je k nezaplacení. Někdy se mi nechce jít do obchodu jen kvůli pečivu, tak si ho připravím doma a pánbůh zaplať za všechny recepty na domácí pečivo :) Miluji tu vůni při pečení a ještě když je horký, křupavý, tak není o čem :) Autor: Triniti

120 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
700 g
hladká mouka
550 ml
vlažná voda
1 lžička
kr. cukr
2 lžičky
sůl
10 g
sušené droždí
Postup receptu
Vytisknout
  1. Suroviny, které by se měly najít v každé domácnosti. Pokud nemáte doma sušené, ale čerstvé droždí nezoufejte. Namísto 10 g sušeného droždí použijte 40 g čerstvého.
  2. 100 ml vody ohřejeme, přidáme lžičku cukru a vysypeme sušené droždí (nebo rozdrobíme čerstvé). Necháme odstát, aby vzešel kvásek.
  3. Mouku a sůl prosejeme přes jemné síto, přidáme zbylou vodu, kvásek a zpracujeme hladké nelepivé těsto. Těsto necháme kynout zakryté utěrkou 1 až 1,5 hodiny.%
  4. Na pracovní desku vykynuté těsto přendáme - zpracujeme do oválu a kraje přeložíme směrem do středu. Bochník přendáme na vymazaný plech nebo do vymazané formy a necháme stát ještě půl hodiny. Po půl hodině na povrchu uděláme ostrým nožem pár řezů.
  5. Do dolní části trouby (trouba vyhřátá na 200 stupňů) vložíme pekáč s vroucí vodou a vložíme i chlebíček. Pečeme 10 minut, pak vodu vyjmeme a pečeme dalších 20 minut. Upečený chlebíček necháme vychladnout na mřížce.
Komentáře k receptu
Janina12    ·   10.7.2022   ·   Odpovědět   ·  

Chleba jsem vyzkoušela a je výborný.

NejLucka NejLucka    ·   18.7.2022   ·   Odpovědět   ·  

super :)

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář