Domácí chléb

Musím uznat, že je to výborný chléb a vůbec jsem netušil, že se mi takhle napoprvé povede :) Autor: Honzík

Přidal:Honzík Drew Čubr, 23.1.2016
Kategorie: Přílohy
Domácí chléb

Suroviny

Těsto:
1 kghl. mouky
6 dclvlažné vody
2 lžičkysoli
2 lžičkykmínu
1 kostkadroždí
2 lžíceoleje
1 lžícecukru
1 ksvejce

Postup přípravy

  1. Nejprve si zaděláme na kvásek z hrnečku vlažné vody, cukru a kostky droždí.. než nám kvásek vykyne, tak si mezí tím smícháme mouku sůl a kmín promícháme a přilijeme olej a kvásek a postupně přidáváme vlažnou vodu - tvoříme hladké těsto.
  2. Vytvoříme bochánek, přikryjeme ho utěrkou a necháme ho v teple kynout cca 45 minut. Plech vymastíme sádlem či olejem a na něj položíme bochánek z vykynutého těsta a necháme přikryté utěrkou opět kynout asi 30 minut. Předehřejeme troubu na 225°C, bochánek na povrchu nařízneme ostrým nožem, potřeme rozšlehaným vejcem a pak dáme péct do spodní části trouby na 15 minut, potom teplotu snížíme na 200°C a dopečeme 25 minut.
  3. Omlouvám se za ty díry :D zkoušel jsem jestli není syrový :D byl to můj první pokus a musím uznat, že je to výborný chléb a vůbec jsem netušil, že se mi takhle napoprvé povede :) kdo vyzkouší, tak ať zanechá komentík :)