Domácí chlebové placky

Chlebové placky podávané k snídani se sklenicí mléka nebo potřené olivovým olejem, případně dochucené česnekem, měkkým sýrem a posypané červenou paprikou.

Přidal:admin, 5.2.2015
Kategorie: Moučníky
Domácí chlebové placky

Suroviny

Budeme potřebovat:
5 šálkuhladká mouka
1 - 2 šálkymouka na posypání
2 šálkyvoda
1/2 lžičkysůl
1 bal.sušené droždí
1 lžičkajedlá soda
1 lžičkacukr

Postup přípravy

  1. Do misky si dáme 2 šálky vody, přidáme 1 šálek hladké mouky, sůl a jedlou sodu. Smícháme a necháme odstát asi 15 minut a následně přidáme droždí, cukr a znovu promícháme. Znovu necháme odstát cca 15 minut.
  2. Postupně přidáváme zbylou mouku a rukou hněteme. Výsledné těsto by mělo být nelepivé a hladké. Je velmi podstatné, aby se těsto důkladně stlačilo - aby nebyl uvnitř vzduch.
  3. Takto připravené vyhnětené těsto si přesuneme na pracovní desku a rozdělíme na 10 částí. Každou část si vytvarujeme do placky a na suché pánvi opékáme z obou stran.
  4. Podáváme s sklenicí mléka, různými pomazánkami, případně česnekem nebo měkkým sýrem. Dobrou chuť!

Zdroj: Coolinarika