Domácí cuketová hořčice

Už jste slyšeli o hořčici z cukety? Je opravdu výborná, k hranolkům, k masu, k párečkům nebo ke grilované zelenině. Autor: IvanK

Přidal:IvanK, 19.8.2016
Kategorie: Zavařeniny
Domácí cuketová hořčice

Suroviny

2 kgcuketa
1/2 kgcibule
1 ksčesnek
1 kelímekdijonská hořčice
1 PLkoření čtyřbarevné
2 PLvegeta
1 PLsladká mletá paprika
2,5 dlslunečnicový olej

Postup přípravy

  1. Očištěnou, nadrobno nakrájenou cuketu a cibuli dusíme v hrnci s 2,5 deci oleje.
  2. Po změknutí přidáme pohár dijonské hořčice, rozmačkaný česnek, podle chuti vegetu, papriku, pepř.
  3. Ponorným mixérem vše rozmixujeme a ještě horké naplníme do sklenic, které uzavřeme, zabalíme do deky a sterilujeme v suché páře 12 hodin. Z uvedené dávky vyjde 1,5 litru hořčice.
  4. Sterilizovat v suché páře znamená, že to jen zabalím do deky a nechám pomalu vychladnout, to je těch 12 hodin. Jinak to sterilizovat netřeba, protože hořčice se dává do sklenic horká. A když víčko chytí, tak v poháru vydrží i několik let, vlastně u nás vydrží tak max 2-3 měsíce