Na přípravu domácích dětských piškotů si musíme dát pozor na dobře zpracované těsto. Těsto by mělo být husté a vzdušné, proto je velmi podstatné dobře vyšlehat bílka a žloutka.
Žloutka vyšleháme s kr. cukrem (75 g) do tuhé pěny.
Bílka vyšleháme na tuhý sníh. Jemně přimícháme žloutkovú pěnu do vyšlehaných bílků.
Vařečkou přimícháme 75 g prosáté hladké mouky, do které jsme přidali špetku soli.
Troubu máme předehřátou na 150 stupňů, připravíme si plech, který důkladně vymažeme máslem a vysypeme moukou (15 g). Pomocí cukrářského sáčku (nebo stříkačky, případně mikrotenovým sáčkem) vrstvíme dlouhé piškoty.
Zbylý kr. cukrem smícháme s moučkovým cukrem a posypeme vrch piškotů. Počkáme 10 minut, dokud se cukr rozpustí a znovu posypeme. Počkáme 2 minutky a vložíme do trouby. Pečeme do zlata.