Domácí Dobošové řezy

Dobošky jsou vhodné na slavnostní příležitost, příprava trvá trochu déle, ale řezů je dostatek.

Přidal:admin, 14.12.2014
Kategorie: Koláče, cukroví
Domácí Dobošové řezy

Suroviny

SUROVINY NA 30 PORCÍ:
15 ksvejce
20 lžickrystalový cukr
20 lžicpolohrubá mouka
5 lžicvoda
1/2 bal.prášek do pečiva
Náplň:
500 mlmléka
5 lžicpolohrubá mouka
500 gmáslo
300 gmoučkový cukr
100 gkakao
100 gčokoládová poleva

Postup přípravy

  1. Piškot: 3 bílky vyšleháme s 4 lžícemi krystalového cukru, přidáme žloutky, 4 lžíce mouky, prášek do pečiva a 1 lžíci vody. Upečeme 5x piškotu na plechu, který jsme si vyložili papírem. Necháme vychladnout.
  2. Náplň: mouku vymícháme v 200 ml mléka a vlijeme do 300 ml vařícího mléka. Uvaříme hustou kaši, můžeme přidat i vanilkový cukr. Necháme vychladnout.
  3. Máslo vymícháme s moučkovým cukrem a po částech přidáme vychladlou kaši a 100 g kakaa. Vyšleháme na hladký krém.
  4. Nádivku si rozdělíme na 4 části. Trochu necháme i na povrch. Postupně naplníme vychladlé piškoty.
  5. Zatížíme asi na 2 hodiny. Potřeme i povrch a polijeme čokoládovou polevou. Pokrájíme na úhledné řezy. Dobrou chuť!

Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé
pekařky - Blažena Sadovská