Domácí Ferrero Rocher

Chcete na Vánoce připravit něco nového? Vyzkoušejte tyto domácí ferrerro kuličky, které určitě chutnají lépe než z obchodu. Alespoň podle mého skromného názoru je to tak :) Autor: Adkas

Přidal:adkas, 29.11.2016
Kategorie: Koláče, cukroví, Nepečené
Domácí Ferrero Rocher

Suroviny

100 gnapolitánky s lískooříškovou náplní (bez čokolády)
150 glískových oříšků
200 gNutelly
150-200 ghořká čokoláda

Postup přípravy

  1. Lískové oříšky nasekáme nadrobno. Používáme lískové oříšky, které jsou bez slupky. Pokud jste právě koupili, které mají slupku, dejte je do 180 stupňů vyhřáté trouby a za občasného promíchání je opečte po dobu 10 minut. Poté nechte vychladnout a slupka půjde snadno dolů.
  2. Sušenky nastrouháme na struhadle na mrkev. Přidáme je k ořechům, přidáme i nutelu a zamícháme.
  3. Z hmoty tvarujeme kuličky, které ukládáme na talíř a odložíme do chladničky ztuhnout.
  4. Po ztuhnutí je oblejeme čokoládou a necháme ztuhnout. Z dávky mi vyšlo cca 30 bonbónů, ale popravdě jich mělo být o minimálně 5 kousků víc, ale ochutnávka ve výrobním procesu ... no co vám řeknu :D