Domácí gnocchi (knedlíky)

Vynikající příloha k masu s omáčkou nebo je klidně můžete přidat do guláše, do polévky, ...

Přidal:admin, 14.11.2015
Kategorie: Přílohy
Domácí gnocchi (knedlíky)

Suroviny

Budeme potřebovat:
1 kgbrambory
150 ghrubá mouka
150 ghladká mouka
2 ksvejce
1 lžícemáslo
špetkasůl

Postup přípravy

  1. Brambory uvaříme v osolené vodě do měkka. Protlačíme je přes jemné dírky a necháme zcela vychladnout. Přidáme mouku, vajíčka a lžíci másla. Osolíme podle chuti a důkladně promícháme.
  2. Z těsta oddělujeme menší kousky, které zpracujeme do kuličky.
  3. Připravíme si jemné struhadlo, které obsypeme hladkou moukou a každou kuličku prstem stlačíme /opřeme o dírky na struhadle/. Ukládáme je na desku a následně vaříme v osolené vodě.

Zdroj: Coolinarika