NejRecept.cz Přílohy Knedlíky Karlovarské knedlíky Domácí gnocchi (knedlíky)
Domácí gnocchi (knedlíky)
Recept Domácí gnocchi (knedlíky)
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Triniti Triniti    ·   14.11.2015

Domácí gnocchi (knedlíky)

Vynikající příloha k masu s omáčkou nebo je klidně můžete přidat do guláše, do polévky, ... Autor: Triniti

45 min
Čas přípravy
7 min
Čas vaření
Suroviny

Budeme potřebovat:

1 kg
brambory
150 g
hrubá mouka
150 g
hladká mouka
2 ks
vejce
1 lžíce
máslo
špetka
sůl
Postup receptu
Vytisknout
  1. Brambory uvaříme v osolené vodě do měkka. Protlačíme je přes jemné dírky a necháme zcela vychladnout. Přidáme mouku, vajíčka a lžíci másla. Osolíme podle chuti a důkladně promícháme.
  2. Z těsta oddělujeme menší kousky, které zpracujeme do kuličky.
  3. Připravíme si jemné struhadlo, které obsypeme hladkou moukou a každou kuličku prstem stlačíme /opřeme o dírky na struhadle/. Ukládáme je na desku a následně vaříme v osolené vodě.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář