Domácí hamburger

Americká pochoutka připravená v pohodlí svého domova. Výborné měkké pečivo a šťavnaté hovězí masíčko. Mňamka!

Přidal:admin, 2.3.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Domácí hamburger

Suroviny

Pečivo:
240 mlhorké mléko
20 gčerstvé droždí
2 lžičkykr. cukr
300 gpolohrubá mouka
100 gcelozrnná mouka
1 ksvejce
2 lžičkysůl
2,5 lžíceměkké máslo
sezamová semínka
Náplň:
500 gmleté hovězí maso
1 lžičkapepř
1,5 lžičkysůl
2 lžičkyčesnekový prášek
Dále budeme potřebovat:
3 lžícehořčice
5 lžickečup
3 lžícemajonéza
čerstvý salát
rajče
cibule

Postup přípravy

  1. Do teplého mléka si dáme droždí, kr. cukr. Necháme si připravit kvásek. Ostatní suroviny si smícháme v misce, přidáme kvásek a vypracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě vykynout.
  2. Vykynuté těsto si rozdělíme na 9 částí. Každou část si vytvarujeme do kuličky a uložíme na plech, který jsme si vystlali papírem. Potřeme mlékem a posypeme sezamem - necháme na teplém místě postát cca 40-50 minut. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů cca 20 minut. Upečené necháme vychladnout.
  3. Mleté hovězí maso si osolíme, opepříme podle chuti, přidáme česnekový prášek a promícháme. Na rozpáleném oleji si připravíme placky, kterými budeme plnit hamburgery.
  4. Vychladlé housky si rozkrojíme na polovinu, navrstvíme majonézu smíchanou s hořčicí, uložíme salát, placku masa, na kolečka nakrájené rajče a cibuli. Vrch můžeme potřít kečupem a hamburger uzavřeme. Dobrou chuť!

Zdroj: Coolinarika