Domácí Hot Dog + houstičky

Hotdogy jsou americká klasika, kterou si dopřájí lidé na oběd či večeři. Já když dělávám hotdogy, tak výlučně připravuji domácí pečivo, které je krásně nadýchané a jemné jako pavučinka. Když jsem ho poprvé zkoušela, tak jsem myslela, že je to ztráta času, ale po vyzkoušení jsem konstatovala, že kupovaný rohlík do hotdog je špatný. Dělávám i zkaramelizovanou cibulku dovnitř. Dodá to tomu fantastickou chuť a bez této cibule si hotdog ani neumím představit. Autor: Dulinka

Přidal:dobrotydulinka, 6.4.2017
Kategorie: Hlavní jídla, Chuťovky, Pečivo
Domácí Hot Dog + houstičky

Suroviny

Těsto:
260 ghladké mouky
55 ginstantní bramborové kaše (v sypkém stavu)
2 lžičkysoli
50 gmásla
110 mlvody
80 mlmléka
1 lžícecukru
7 g (1 balíček)sušeného droždí
1 ksvajíčko
Na potření:
1 ksvajíčko
Na náplň:
6 kspárků
2 ksčervené cibule
1 panákbílého vína
dle chuticukr
kečup
hořčice

Postup přípravy

  1. Troubu si na chvilku předehřejeme, aby nám těsto mělo kde odpočívat. Smíchejte cukr, vodu, mléko a droždí. Dáme na 15 min do teplé (už vypnuté) trouby zaktivovat. Zatímco nám v troubě reaguje "kvásek", tak si v míse smícháme mouku, sůl a kaši.
  2. Do mouky přidáme kousky másla a zapracujeme jako když děláme žmolenku/drobenku. Mouku s máslem mneme mezi prsty. Vajíčko vmícháme do kvásku a přilijeme k mouce s málem. V míse zamícháme suroviny vařečkou a pak přejdeme na propracovávání rukou.
  3. Chvilku to trvá, ale dejte tomu tak 5 min čas a důkladně propracovávejte. Zpracované těsto dáme na odpočívat na hodinu až hodinu a půl.
  4. Vykynuté těsto rozdělíme na 6 kousků. Každý kousek párkrát přejedeme válečkem, abychom měli delší plát těsta.
  5. Tento plát zarolujeme do trubičky a stejně jako když jsme si hrávali s modelínou a váleli hady, tak si chvilku povalíme s ruličkou. Dbejme na to, aby rulička byla všude stejně tlustá a všechny byly stejně dlouhé. Ruličky naskládáme do pekáčku, přikryjeme utěrkou a necháme ještě 15 minut - půl hodiny kynout.
  6. Houstičky před pečením po vykynutí potřeme rozkvrdlaným vajíčkem a posypeme sezamem. Pečeme na 200°C přibližně 20 - 30 minut. Po 20ti minutách pomažeme ještě zbylým vajíčkem.
  7. Když se pečou houstičky, tak si zkaramelizujeme cibuli. Cibuli si nakrájím na tenoučká kolečka na mém super-cibulokráječi. Cibuli děláme na střední až nízký plamen na másle 15 minut, přidáme lžíci cukru a necháme karamelizovat dalších 10 min. Nakonec můžete přidat malého panáka bílého vína a necháme vyvařit.
  8. Párky ohřejeme nebo ogrilujeme po upečení houstiček. Houstičky máme upečené, cibulku zesklovatělou, párky teplé a teď už jen přidat to, co máme rádi. Houstičky ze spodní strany a bočních stran opečeme na pánvi nebo na grilu. Houstičku rozřízneme, potřeme naši oblíbenou omáčkou, vložíme párek, posypeme cibulkou s můžeme dlabat.

Můj blog: Dobroty dulinka