Domácí jitrnice

Domácí jitrnice. Autor: sonizna

Přidal:sonizna, 26.10.2015
Kategorie: Chuťovky, Hlavní jídla
Domácí jitrnice

Suroviny

Budeme potřebovat:
250 gvepřový bůček
150 ghouska (starší)
135 mlvepřový vývar
40 gvepřová plíce
20 gvepřová játra
1 lžičkasůl
1 špetkapepř
1 špetkazázvor mletý
1 špetkanové koření
1 lžičkamajoránka
1-2 stroužkyčesnek

Postup přípravy

  1. Vepřový bok, plíce a játra uvaříme předem. Nakrájíme nadrobno.
  2. Housky nakrájíme na kostičky a zalijeme vývarem. Necháme nasáknout, poté vymačkáme a smícháme s masem a vnitřnostmi. Přidáme vývar, koření a česnek. Naplníme do střívek a vaříme 35 minut ve vodě, která má 80 °C.