NejRecept.cz Dezerty Zmrzlina Domácí karamelová zmrzlina bez vajíčka
Domácí karamelová zmrzlina bez vajíčka
Recept Domácí karamelová zmrzlina bez vajíčka
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   19.4.2015

Domácí karamelová zmrzlina bez vajíčka

Jde léto, proto je třeba naučit se připravit domácí zmrzlinu. Karamelová je hitem tohoto léta. Jakou zmrzlinu máte nejraději vy?

Suroviny

Budeme potřebovat:

500 ml
mléka
250 ml
smetana
2 bal.
kondenzované mléko - salko (790 g)
1 lžíce
vanilkový extrakt
Postup receptu
Vytisknout
  1. Salko si dáme vařit do vody - trvá to cca 4 hodiny (dá se koupit už i zkaramelizované, tak můžete ušetřit čas).
  2. Mléko ohřejeme spolu se smetanou v jednom hrnci. Přidáme vychladlé uvařené salko (1 celou plechovku a z druhé pouze 2/3) a vanilku. Dobře promícháme a necháme vychladnout.
  3. Připravíme si nádobu, kterou můžeme vložit do mrazničky a přesuneme tam vychladlou karamelovou hmotu. Vložíme do mrazáku a po hodině vyjmeme, promícháme a vložíme zpět.
  4. Po dvou hodinách znovu zmrzlinu vyjmeme a polijeme ji zbylým salkem. Dobrou chuť!

Zdroj: Coolinarika

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář