Domácí kečup bez zbytečné chémie

Domácí kečup si vyrobíte i v pohodlí svého domova. Chutný a bez zbytečných, zdraví škodlivých látek.

Přidal:admin, 9.7.2015
Kategorie: Zavařeniny
Domácí kečup bez zbytečné chémie

Suroviny

Budeme potřebovat:
3 kgrajčata
500 gjablko
250 gcibule
1,5 šálkukr. cukr
50 gjablečný ocet
sůl
pepř
červená mletá paprika

Postup přípravy

  1. Rajčata nařízneme ostrým nožem a spaříme je horkou vodou. Oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.
  2. Jablka a cibuli očistíme, nakrájíme na drobno a přidáme k rajčatům. Vaříme cca 50 minut, dokud se hmota nerozvaří.
  3. Těsně před koncem vaření přidáme sůl, pepř, červenou mletou papriku podle chuti, 1,5 šálky kr. cukru a 50 g jablečného octa. Odstraníme z ohně, navrstvíme do sklenic a pořádně uzavřeme. Poháry otočíme a necháme zakryté odpočívat.
  4. Pokud použijeme sladká jablka, dáme méně cukru, pokud kyselejší, přidáme kr. cukr.

Zdroj: Vk