Domácí kečup

Připravte si v pohodlí svého domova pravý kečup. Budete tak vědět co jíte, žádné shnilé rajčata, žádné "éčka" a chuť fantastická.

Přidal:admin, 8.4.2015
Kategorie: Chuťovky, Tipy a triky, Nepečené
Domácí kečup

Suroviny

Budeme potřebovat:
6 ksrajčat
1 kscibule
1 ksjablko
1 lžíceprotlak
sůl
cukr
ocet
voda
několik kuliček nového koření
několik kuliček celého pepře

Postup přípravy

  1. Rajčata nakrájíme na měsíčky a odkrojíme "bubáky".
  2. Přidáme nakrájenou cibuli a jablko. Zalijeme asi 2 deci vody, přidáme koření, osladíme a dáme vařit. Pod pokličkou tak vaříme do změknutí asi 30 minut. Poté vyndáme koření a rozmixujeme. To pak přepasírujeme do jiného kastrolu, přidáme trochu octa, lžíci protlaku a chvilku ještě provaříme.
  3. Vaříme do té doby, dokud je kečup dostatečně hustý. Pak nalijeme horké do sklenic a otočíme dnem vzhůru.

Zdroj: Vaření a pečení s láskou