Domácí knedlíky se slaninou

Vynikající příloha k masu s omáčkou. Přidáme slaninu a čerstvou petrželkou ... Už jsem nevěděla, co mám připravit, či klasickou bramborovou kaši nebo jen vařené brambory a rýži jsem nechtěla vidět ani z daleka, tak mě na internetu zaujal recept na domácí knedlíčky, které si připravíte úplně jednoduše. Přidat můžete cokoliv, já jsem přidávala uzenou slaninu, hodně petrželky a zahušťovala jsem dětskou krupicí - záleží na chlebu, tak podle oka. Autor: Triniti

Přidal:Triniti, 8.11.2015
Kategorie: Přílohy
Domácí knedlíky se slaninou

Suroviny

Budeme potřebovat:
200 gstarší chléb
100 mlmléko
40 guzená slanina
40 ghladká mouka
2 ksvejce
2 lžíceolej
sůl, pepř
petrželka
dětská krupice podle potřeby

Postup přípravy

  1. Starší chléb oddělíme od kůrky (vydlabeme vnitřek) a nakrájíme ho na menší kousky. Můžeme použít i rohlík nebo sendvič, podle toho, co nám zbylo z předešlého dne.
  2. Slaninu nakrájíme na malé kousky, které orestujeme na rozpálené pánvi, a přidáme k pečivu. Hmotu zalijeme teplým mlékem a necháme chvíli odstát.
  3. Po chvíli hmotu osolíme, opepříme, přidáme nasekanou čerstvou petrželkou, rozšlehaná vajíčka, olej a mouku. Vše spolu důkladně promícháme (dle potřeby přidáme dětskou krupici - pouze v případě, pokud z hmoty nemůžeme tvarovat kuličky).
  4. Z hmoty tvarujeme menší kuličky, které házíme do vroucí osolené vody a vaříme je cca 10 minut. Uvařené vyjmeme a podáváme k omáčce a masu.