Domácí křehké trubičky s italským sněhem

Žádné listové těsto, ale domácí křehké těsto z rostlinného tuku a zakysané smetany. S těstem se pracuje luxusně. Dávno jsem nedržela v ruce tak vláčné, jemné těsto, které se při práci vůbec neláme a neodpadává z kovových trubiček, které jsem si pořídila jen pro tyto kremrole. Sníh ušlehaný s cukrovým rozvarem a když celé trubičky postoje v chladničce jeden den, tak je to doslova nebíčko v tlamičce. Autor: Triniti

Domácí křehké trubičky s italským sněhem

Suroviny

Na těsto budete potřebovat:
380 ghladké mouky + na podsypávání
250 grostlinného tuku Hera
200 gzakysané smetany
1 ksvejce na potření
tuk na pomazání trubiček
Italský sníh:
150 gbílků (cca 5 ks) - pokojové teploty
120 gcukru krupice/krystal
240 gcukru krupice/krystal + voda na zalití

Postup přípravy

  1. Z mouky, tuku a zakysané smetany vypracujte hladké těsto. Zabalte do folie a dejte na několik hodin do lednice.
  2. Trubičky si namažeme tukem a začneme s "navlíkáním" těsta, které jsem rádýlkem nakrájeli na asi 2 mm silný pruhy.
  3. Všechny kremrole pomažte rozšlehaným vajíčkem a dejte péct do vyhřáté trouby. Pečte 12 - 15 minut v závislosti na velikosti kremrolí, až jsou krásně zlaté. Nechte chvilku vychladnout, pak opatrně stáhněte kremrole z trubiček, pozor jsou křehké.
  4. Bílky ušlehejte se 120 g cukru na pevný sníh. Na sporáku svařte 240 g cukru s vodou (vody jen na ponoření cukru) na teplotu 115 -120 °C. Rozvar nemíchejte, jen naklánějte kastrůlek. Před plněním dejte sníh ještě na chvilku do lednice, lépe se s ním pak pracuje.
  5. Sníh dejte do sáčku s hladkou trubičkou a plňte kremrole z obou stran, aby byl sníh pěkně po celé délce. Naplněné kremrole dejte do lednice rozležet. Před servírováním pocukrujte.