Domácí křehoučké rohlíky posypané kmínem

Z uvedené dávky surovin připravíte 30 ks rohlíků, samozřejmě závisí to na velikosti jednoho rohlíku. Jsou jemné, nadýchané a měkoučké.

Přidal:admin, 9.9.2015
Kategorie: Moučníky
Domácí křehoučké rohlíky posypané kmínem

Suroviny

Budeme potřebovat:
1 kghladká mouka
600 mlmléko
200 mlolej
2 kostkyčerstvé droždí
špetkasůl
špetkacukr
žloutek na potření
kmín na posypání

Postup přípravy

  1. V 100 ml mléka necháme rozpustit kr. cukr, přidáme droždí a necháme vzejít kvásek.
  2. Mouku, olej, špetku soli smícháme v misce, přidáme kvásek a zbylé mléko a zpracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě vykynout.
  3. Vykynuté těsto rozdělíme na 30 částí. Každou část zpracujeme do kuličky, zakryjeme utěrkou a necháme kynout půl hodinu. Po půl hodině každou kuličku rozválíme na tenký plát, který srolujeme do tvaru rohlíku.
  4. Ukládáme je na papírem vyložený plech na pečení, potřeme rozšlehaným žloutkem a posypeme kmínem.
  5. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 200 stupňů do zlata.

Zdroj: Coolinarika