Domácí křehoučké rohlíky posypané kmínem

Z uvedené dávky surovin připravíte 30 ks rohlíků, samozřejmě závisí to na velikosti jednoho rohlíku. Jsou jemné, nadýchané a měkoučké. Pokud se pustíte do pečení tak jako já, určitě neolitujete. Ta vůně při pečení domácího pečiva je neskutečná. Já stále když peču nějaké pečivo, voní to až na konci ulice. Na snídani ještě teplé rohlíky jsou top :) Autor: Triniti

Přidal:Triniti, 9.9.2015
Kategorie: Pečivo
Domácí křehoučké rohlíky posypané kmínem

Suroviny

Budeme potřebovat:
1 kghladká mouka
600 mlmléko
200 mlolej
2 kostkyčerstvé droždí
špetkasůl
špetkacukr
žloutek na potření
kmín na posypání

Postup přípravy

  1. V 100 ml mléka necháme rozpustit kr. cukr, přidáme droždí a necháme vzejít kvásek.
  2. Mouku, olej, špetku soli smícháme v misce, přidáme kvásek a zbylé mléko a zpracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě vykynout.
  3. Vykynuté těsto rozdělíme na 30 částí. Každou část zpracujeme do kuličky, zakryjeme utěrkou a necháme kynout půl hodinu. Po půl hodině každou kuličku rozválíme na tenký plát, který srolujeme do tvaru rohlíku.
  4. Ukládáme je na papírem vyložený plech na pečení, potřeme rozšlehaným žloutkem a posypeme kmínem.
  5. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 200 stupňů do zlata.