Domácí křupavé housky

Znáte tu vůni při pečení domácího pečiva? Pokud ne, tak vám doporučuji připravit alespoň jednou domácí housky. Po vyzkoušení uvidíte, že pečivo z obchodu už nepřekoná to domácí. Autor: Lenka

Přidal:admin, 31.10.2016
Kategorie: Pečivo
Domácí křupavé housky

Suroviny

500 ghladká mouka
130 mlrostlinný olej
1 lžičkakr. cukr
12 gsůl
1 kostkačerstvé droždí
300 mlmléka
semínka na posypání

Postup přípravy

  1. Trochu mléka odebereme, ohřejeme, přidáme kr. cukr a kostku čerstvého droždí. Necháme vzejít kvásek.
  2. Do druhé misky prosejeme mouku, přidáme kvásek, olej, sůl a zbylé mléko a zpracujeme hladké těsto, které vložíme do misky, kterou jsme potřeli olejem.
  3. Necháme na teplém místě kynout jednu hodinu. Po půl hodině kynutí těsto dva krát přeložíme - klasicky ho jen přehneme z jedné strany na druhou.
  4. Z vykynutého těsta vytvarujeme tvary jaké chceme, poklademe na plech, který jsme vymazali olejem nebo vystlali pečícím papírem. Rozprašovačem na vodu pečivo postříkáme, posypeme semínky a necháme 10 minut kynout.
  5. Pečeme na 220 stupňů cca 14 minut, ale sledujte podle vlastní trouby.