NejRecept.cz Pečivo Domácí křupavé rohlíčky
Domácí křupavé rohlíčky
Recept Domácí křupavé rohlíčky
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Triniti Triniti    ·   14.4.2016

Domácí křupavé rohlíčky

Dnes se u nás pečou domácí rohlíky, ani si neumíte představit jak to tady voní. Domácí pečivo nemá konkurenci, je vynikající, jemné a pro mě podstatné je také to, že s tímto kynutým těstem se výborně pracuje. Autor: Triniti

45 min
Čas přípravy
12 min
Čas vaření
Suroviny
600 g
hladká mouka
40 g
čerstvé droždí
špetka
kr. cukr
špetka
sůl
500 ml
vlažné mléko
200 ml
olej
žloutek na potření
hrubá sůl na posypání
olej na pomaštěným rukou
Postup receptu
Vytisknout
  1. Trochu mléka nalijeme do hrnku, přidáme špetku cukru a čerstvé droždí. Necháme vzejít kvásek.
  2. Ve velké misce smícháme prosátou mouku, přidáme zbylé mléko, sůl, 200 ml oleje a kvásek. Zpracujeme hladké těsto, které rozdělíme na 21 menších kuliček a ty necháme na teplém místě kynout.
  3. Ruce lehce potřeme olejem a každý kousek zpracujeme a rozválíme na tenký plát, který srolujeme do tvaru rohlíku.
  4. Rohlíky ukládáme na papírem vyložený plech, necháme kynout 10 minut a potřeme vrch žloutkem. Posypeme hrubou solí nebo semínky podle vlastní chuti a dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 200 stupňů do zlata, asi 12 min.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář