Domácí kuřecí vývar se zeleninou a bramborem

Domácí kuřecí vývar se zeleninou a bramborem. Autor: Karambola

Přidal:Karambola, 13.2.2016
Kategorie: Polévky
Domácí kuřecí vývar se zeleninou a bramborem

Suroviny

1 kskuřecí trupy
2 kskuřecí křídla
5 ksmrkev
1 kskedluben
2 kspetržel
3 ksbrambory
1 kscibule
voda
sůl, pepř
petrželka

Postup přípravy

  1. Do velkého hrnce nalijeme vodu, vložíme očištěné kuřecí křídla a kuřecí záda nebo kuřecí trupy - podle toho co máte. Přidáme očištěnou zeleninu - mrkev, petržel, kedluben, cibuli a větší brambory.
  2. Necháme vařit cca 2-3 hodiny na malém plameni. Ze začátku sbíráme pěnu, která vyplouvá na povrch. Dochutíme kořením a solí, petrželkou.
  3. Já do kuřecího vývaru nedávám nudle ani žádnou jinou těstovinu. Nakrájím zeleninu, oberu maso z křídel a z ostatních částí. Kdo chce, může přidat i nudle nebo domácí flíčky.