Domácí kynutý kvítek plněný máslem - FOTOPOSTUP

Chutné domácí pečivo plněné máslem. Vrch posypaný sezamem a dokonalý vzhled Vás jistě nadchne. Mňamka!

Přidal:admin, 2.3.2015
Kategorie: Moučníky
Domácí kynutý kvítek plněný máslem - FOTOPOSTUP

Suroviny

Budeme potřebovat:
500 gpolohrubá mouka
20 gčerstvé droždí
200 mlmléka
1 lžičkasůl
1 lžičkukr. cukr
5 lžicolej
150 gmáslo
1 ksžloutek
sezam

Postup přípravy

  1. Do mléka si přidáme kr. cukr a čerstvé droždí. Necháme si připravit kvásek. Mouku, sůl, olej si smícháme v misce a přidáme kvásek. Vypracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě nakynout.
  2. Na pomoučeném vále si těsto rozdělíme na 5 stejných částí. Každou část si rozválíme na placku silnou cca 0,5 cm a potřeme ji měkkým máslem. Naskládáme jednu placku na druhou a nožem si na okraji vyřízneme kruh.
  3. Následně si těsto nakrájíme na malé trojúhelníčky (cca 16 ks). Každý trojúhelník si srolujeme od širší části k užší a ukládáme je po obvodu okrouhlé formy (průměr 26 cm), kterou jsme si vymazali olejem.
  4. Kruh, který jsme si na začátku vykrojili z těsta si rozdělíme na 4 stejné kousky a uděláme si růžičky, které uložíme do středu formy.
  5. Takto připravenou formu s těstem si necháme na teplém místě postát cca půl hodinku (nezapomeňme zakrýt utěrkou, aby nám těsto nevyschlo), potřeme rozšlehaným žloutkem, posypeme sezamem a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 200 stupňů prvních 10 minut a následně teplotu snížíme na 180 stupňů a pečeme 45 minut. Dobrou chuť!

Zdroj: Coolinarika