Domácí lokše

Klasická pochoutka připravená z uvařených brambor. Nejlepší je použít brambory z předešlého dne.

Přidal:admin, 21.3.2015
Kategorie: Moučníky, Chuťovky
Domácí lokše

Suroviny

Potřebujeme:
500 gbrambor
200 ghladká mouka
sůl podle chuti
máslo na potírání

Postup přípravy

  1. V slupce uvařené a vychladlé brambory si nastrouháme na jemném struhadle nebo protlačíme přes lis na brambory.
  2. Přidáme mouku a sůl a vypracujeme těsto. Uděláme si váleček a nařežeme na malé kousky. Z této dávky by mělo vyjít tak cca 15 ks.
  3. Každý kousek si na pomoučeném vále rozválíme tak na 1-2 mm kruh, který pečeme na litinové pánvi, plotně nebo el. grilu NA SUCHO!!!!
  4. Po uložení na desku lokše jemně propícháme vidličkou, opečeme z obodvoch stran a na talíři je potíráme rozpuštěným máslem. Dobrou chuť!

Zdroj: Pečené, varené s Ivou