Domácí majonéza s různými příchutěmi

Na Vánoce nesmí chybět na stole bramborový salát s majonézou. Vyrobte si doma i majonézu a nekupujte ji z obchodu. Víte přece, že domácí je domácí :)

Přidal:admin, 5.12.2015
Kategorie: Tipy a triky, Přílohy, Saláty
Domácí majonéza s různými příchutěmi

Suroviny

Budeme potřebovat:
1 ksžloutky
1 lžícecitronová šťáva
1/2 lžičkyhořčičná semínka
špetkasůl
180 mlrostlinný olej
Ochucená majonéza:
bazalkové listy
česnek
kari koření
chilli paprička
sůl, pepř
citron
kapary

Postup přípravy

Klasická domácí majonéza potrápí vaši vytrvalost v míchání. Čím déle mícháte, tím je majonéza nadýchanější a lahodnější. Klasickou majonézu připravíte následovně:

Hořčičná semínka rozmixujeme úplně na prášek (dá se zakoupit již přímo v obchodě), přidáme sůl, citrónovou šťávu a žloutek.

Vymícháme metličkou do hladka a postupně tenkým proudem přiléváme rostlinný olej. Do důkladně vymícháné hmoty, můžete přidat libovolné suroviny a ochutit si ji podle svých představ.

Pár tipů na ochucenú majonézu naleznete zde:

Česneková majonéza s bazalkou  

Hrst bazalkových lístků a dva stroužky česneku přidejte k majonéze a rozmixujte v mixéru.

Majonéza s kari kořením

Do majonézy přidejte lžičku kari koření a lžičku chilli omáčky. Můžete přidat mletý černý pepř.

Citronová majonéza s kaparami

Do majonézy přidejte kůru a šťávu z jednoho citronu a 2 lžíce kapar. Rozmixujte v mixéru.

Zdroj: Thehungrymouse