Domácí MARLENKA

Jemné, tenké vrstvy medového těsta a sladká nádivka. Tato kombinace super chutí se rozplyne na jazyku a potěší vaše chuťové pohárky. Dobrou chuť!

Přidal:admin, 21.9.2015
Kategorie: Koláče, cukroví
Domácí MARLENKA

Suroviny

Těsto:
600 ghladká mouka
120 gmáslo
3 lžícemed
250 gmoučkový cukr
1 lžícejedlá soda
1 lžíceocet
2 ksvejce
Nádivka:
1 bal.salko (kondenzované mléko)
250 gmáslo
1 bal.vanilkový pudink
500 mlmléko
2 lžícekr. cukr
Dekorace:
nasekané vlašské ořechy
mléčná čokoláda

Postup přípravy

  1. Pokud jste koupili obyčejné salko, dejte ho vařit na 3 hodiny do vody a nechte vychladnout.
  2. Máslo vložíme do hrnce, přidáme med, moučkový cukr a za stálého míchání na mírném ohni necháme rozpustit. Do sklenice nalijeme ocet, přidáme jedlou sodu a mícháním ji rozpustíme. Když se soda rozpustila, přidáme ji k rozpuštěnému máslu s medem a cukrem. Když hmota získá zlatou barvu, odstavíme a necháme mírně vychladnout. Do mírně vychladlé hmoty přidáme jedno vajíčko po druhém a za každým důkladně utřeme. Postupně, za stálého míchání přidáváme mouku a zpracujeme husté těsto, které rozdělíme na 6 částí. Každou část rozválíme na tenký plát a na obráceném plechu na pečení, kde jsme položili papír na pečení, upečeme. Pečeme při teplotě 180 stupňů cca 5 minut. Hned po upečení ořežeme kraje do požadovaného tvaru.
  3. Do mléka přidáme cukr a pudinkový prášek. Uvaříme hustý pudink, který necháme vychladnout. Máslo utřeme do pěny, přidáme vychladlý pudink a salko a vymícháme hladký krém.
  4. Každý plát potřeme náplní a poklademe na sebe. Vrch posypeme nasekanými ořechy a polijeme rozpuštěnou čokoládou. Odložíme do lednice nejlépe na celou noc a můžeme podávat.

Zdroj: Domowe-wypieki