NejRecept.cz Dezerty Koláče Domácí MARLENKA se salkem
Domácí MARLENKA se salkem
Recept Domácí MARLENKA se salkem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Petra H Petra H    ·   21.9.2015

Domácí MARLENKA se salkem

Jemné, tenké vrstvy medového těsta a sladká nádivka. Tato kombinace super chutí se rozplyne na jazyku a potěší vaše chuťové pohárky. Dobrou chuť! Autor: Petra

55 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

600 g
hladká mouka
120 g
máslo
3 lžíce
med
250 g
moučkový cukr
1 lžíce
jedlá soda
1 lžíce
ocet
2 ks
vejce

Nádivka:

1 bal.
salko (kondenzované mléko)
250 g
máslo
1 bal.
vanilkový pudink
500 ml
mléko
2 lžíce
kr. cukr

Dekorace:

nasekané vlašské ořechy
mléčná čokoláda
Postup receptu
Vytisknout
  1. Pokud jste koupili obyčejné salko, dejte ho vařit na 3 hodiny do vody a nechte vychladnout.
  2. Máslo vložíme do hrnce, přidáme med, moučkový cukr a za stálého míchání na mírném ohni necháme rozpustit. Do sklenice nalijeme ocet, přidáme jedlou sodu a mícháním ji rozpustíme. Když se soda rozpustila, přidáme ji k rozpuštěnému máslu s medem a cukrem.
  3. Když hmota získá zlatou barvu, odstavíme a necháme mírně vychladnout. Do mírně vychladlé hmoty přidáme jedno vajíčko po druhém a za každým důkladně vyšleháme.
  4. Postupně, za stálého míchání přidáváme mouku a zpracujeme husté těsto, které rozdělíme na 6 částí. Každou část rozválíme na tenký plát a na obráceném plechu na pečení, kde jsme položili papír na pečení, upečeme. Pečeme při teplotě 180 stupňů cca 5 minut. Hned po upečení upravíme kraje do požadovaného tvaru.
  5. Do mléka přidáme cukr a pudinkový prášek. Uvaříme hustý pudink, který necháme vychladnout. Máslo vyšleháme do pěny, přidáme vychladlý pudink a karamelové salko a vyšleháme hladký krém.
  6. Každý plát potřeme náplní a poklademe na sebe. Vrch posypeme nasekanými ořechy a polijeme rozpuštěnou čokoládou. Odložíme do lednice nejlépe na celou noc a můžeme podávat.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář