Domácí máslové karamely jako za starých časů

Tento recept má již několik desítek let. Stále chutné a oblíbené.

Přidal:admin, 2.10.2015
Kategorie: Chuťovky
Domácí máslové karamely jako za starých časů

Suroviny

Budeme potřebovat:
1 plechovka karamelové salko
150 mlmléko
450 ghnědý cukr
115 gmáslo

Postup přípravy

  1. Připravíme si formu na pečení o rozměru 20x20 cm. Dno vyložíme pečícím papírem (papír můžeme uložit tak, aby pokryl i boky plechu).
  2. Mléko ohřejeme na mírném ohni, přidáme cukr a za stálého míchání ho necháme rozpustit. Když se cukr rozpustí, přidáme karamelové salko, máslo a vaříme 10 - 15 minut. Dáváme pozor, aby se hmota nepřipálila.
  3. Připravíme si sklenici se studenou vodou a kápneme trochu hmoty do sklenice. Když se vytvoří kulička, víme, že hmota má správnou konzistenci a můžeme ji z ohně odstavit (pokud používáte v kuchyni teploměr, počkejte dokud hmota dosáhne 118 stupňů).
  4. Hmotu mimo ohně mícháme, dokud se nezačne natahovat a následně ji navrstvíme do formy. Pěkně uhladíme a necháme vychladnout. Vychladlou hmotu nakrájíme na menší části a podáváme.

Zdroj: Carnation