Domácí meruňková marmeláda

Domácí marmeláda je výborná, používám ji hlavně při pečení, na palačinky, lívance nebo natřem na pečivo k snídani.

Přidal:admin, 28.7.2015
Kategorie: Zavařeniny
Domácí meruňková marmeláda

Suroviny

Budeme potřebovat:
1 kgzralé meruňky
500 gželírovací cukr 2:1 Dr. Oetker

Postup přípravy

  1. Meruňky omyjeme, odpeckujeme, umeleme. Dáme do většího hrnce, přidáme želírovací cukr, promícháme a za stálého míchání vaříme 5 minut. Případnou pěnu odebereme a uděláme želírovací zkoušku. Pokud je marmeláda málo tuhá, přidáme ještě 2 lžičky kyseliny citrónové Dr.Oetker. Já jsem nepřidávala. Měla správnou konzistenci. Z 1000 g jsou tři menší sklenice do 4 dcl.
  2. Hned lijeme do připravených nahřátých sklenic, uzavřeme víčkem, otočíme dnem vzhůru na 5 minut. Uložíme do deky až do vychladnutí.

Děkujeme za povolení ke sdílení receptu od skvělé 
kuchařky - Blažena Sadovská