Domácí paštika z kuřecích jater

Domácí pochoutka. Podáváme s čerstvým pečivem. Autor: Simonka

Přidal:simonka, 6.3.2015
Kategorie: Pomazánky
Domácí paštika z kuřecích jater

Suroviny

Budeme potřebovat:
500 gkuřecí játra
150 gmáslo
2 stroužkyčesnek
1 kscibule
2 kstymian
špetkakoření pěti vůní
1 lžičkasůl
špetkapepř
2 lžicesmetana
špetkačervená paprika
1 svazekrozmarin (trochu do paštiki, zbytek použijeme na ozdobu)

Postup přípravy

  1. Kuřecí játra očistíme. Na pánvi zahřejeme máslo (50 g), přidáme na drobno nakrájenou cibuli, česnek, bylinky. Když máme cibuli hotovú, přidáme koření (kromě soli) a kuřecí játra. Spolu osmahneme.
  2. Kuřecí játra vložíme do mixéru a promixujeme na krémovou hmotu. Přidáme máslo (50 g), smetanu a osolíme. Spolu promícháme a propasírujeme přes sítko, aby byla paštika úplně hladká.
  3. V malém hrnci rozpustíme 50 g másla. Paštiku vložíme do menších formiček a zalijeme ji rozpuštěným máslem. Na vrch položíme kousek rozmarýnu a dáme do lednice ztuhnout.

Zdroj: domaci paštika